007.jpg

Платнику єдиного податку слід знати, що зміни до реєстру платників єдиного податку вносяться в день подання платником відповідної заяви (п. 293.8 ПКУ).

У Державній податковій інспекції у м. Сумах інформують, що заява подається у разі зміни прізвище, ім’я, по батькові фізичної особи - підприємця, реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія та номер паспорта, податкової адреси, місця провадження господарської діяльності, видів господарської діяльності та ставок єдиного податку.

Відтак, у разі зміни прізвища, імені, по батькові фізичної особи - підприємця або серії та номера паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання в установленому порядку відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків) заява подається протягом місяця з дня виникнення таких змін.

У разі зміни податкової адреси суб’єкта господарювання, місця провадження господарської діяльності, видів господарської діяльності заява подається платниками єдиного податку I і II груп до контролюючого органу не пізніше 20 числа місяця, наступного за місяцем, у якому відбулися такі зміни.

Слід пам’ятати, що у разі зміни податкової адреси суб’єкта господарювання, місця провадження господарської діяльності заява подається платниками єдиного податку III групи разом з податковою декларацією за податковий (звітний) період, у якому відбулися такі зміни.