007.jpg

Після закінчення строку отримання субсидії департамент соціального захисту населення самостійно здійснює розрахунок субсидії на наступний період.

На сьогодні це стосується розрахунку субсидії з травня поточного року.

Для визначення розміру субсидії департамент збирає інформацію про житлову площу, комунальні послуги, якими користується родина, та про доходи осіб, зареєстрованих у житловому приміщенні.

Повторно подавати документи на оформлення субсидії необхідно лише тим, хто орендує житло та у кого відбулися зміни у складі сім’ї.

Для решти отримувачів субсидії перерахунок буде виконано автоматично, без повторного звернення.

Автоматичному перерахунку розміру житлової субсидії на наступний період з травня поточного року підлягають 75 636 домогосподарств, по яким сформовані та направлені відповідні запити до Державної фіскальної служби України та організацій-надавачів житлово-комунальних послуг.

Але, враховуючи відсутність від ДФС України інформації про доходи громадян за останні чотири 4 квартали, що передують місяцю, з якого буде проведено призначення житлової субсидії, тобто з квітня 2016 року по березень 2017 року, визначення розміру житлової субсидії за травень 2017 року не проведено. Після надходження відповідних даних про доходи громадян буде визначено розміри житлової субсидії з травня поточного року, які буде відображено в платіжках на оплату житлово–комунальних послуг за червень.

Отримувачам субсидії рекомендовано оплачувати, по можливості, вартість спожитих комунальних послуг у повному обсязі, а після проведення перерахунку субсидії кошти будуть зараховані на особові рахунки користувачів в якості переплати, яка може бути використана для погашення вартості спожитих послуг на наступний місяць.

З практичних питань реалізації права на призначення субсидії сумчани можуть звертатися за телефоном «гарячої лінії» департаменту: 604-604.