007.jpg

Від сьогодні КП «Міськводоканал» розпочинає роботу з планової повірки лічильників холодної води силами і засобами комунального підприємства.

У відповідності до Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність» періодична повірка, обслуговування та ремонт (у тому числі демонтаж, транспортування та монтаж) засобів вимірювальної техніки (лічильників холодної води), що є власністю фізичних осіб, здійснюються за рахунок суб’єкту господарювання, що надає послуги з водопостачання – у Сумах це КП «Міськводоканал».

Згідно зі ст. 17 даного Закону, який набрав чинності 1 січня 2016 року, джерелом фінансування повірки, обслуговування та ремонту (у тому числі демонтаж, транспортування та монтаж) засобів вимірювальної техніки є тарифи на водопостачання. Починаючи з 29 січня 2016 року (дата зміни тарифу для багатоповерхових будинків) та з 15 квітня 2017 року (дата зміни тарифудля приватного сектору) повірка приладів обліку включена до тарифу.

Починаючи з 12 червня 2017 року КП «Міськводоканал» розпочинає планову повірку лічильників холодної води силами і засобами цього комунального підприємства.

За бажанням абонентів КП «Міськводоканал» має можливість проводити планову повірку приладів обліку холодної води без демонтажу (не знімаючи лічильник) та із зняттям лічильника.

Про необхідність проходження періодичної повірки приладів обліку та узгодження дати виходу оператора, який має при собі договір з КП «Міськводоканал» для проведення робіт з повірки лічильників, абонент буде повідомлений телефоном. Споживачу необхідно в узгоджений час надати доступ представнику комунального підприємства до місця встановлення засобу вимірювальної техніки.

За результатами проведеної повірки засобів обліку холодної води споживач отримує Свідоцтво про повірку робочого засобу вимірювальної техніки або Довідку про непридатність засобу вимірювальної техніки за адресою: м. Суми, вул.Білопільський шлях, 9, 1-й поверх, каб. №12 (тел.: 700-693, (050)3075761) через 30 календарних днів з дня складання акту, який видається оператором при здійсненні повірки.

На підприємстві наголошують на тому, що у разі, коли споживач здійснює повірку лічильників холодної води в сторонній організації, повернення коштів, затрачених на повірку, КП «Міськводоканал» не проводить.

Тел. для довідок: 700-156, 700-157, 700-158.