006.jpg

Минулого тижня відповідно до рішення виконавчого комітету від 20.12.2016 № 706 «Про затвердження «Положення Про громадського інспектора у сфері житлово-комунального господарства» перші претенденти успішно пройшли співбесіду на знання нормативної бази у сфері житлово-комунального господарства.

Щоб вони приступили до роботи, міський голова повинен видати розпорядження. Строк повноважень громадських помічників становить два роки.

Їхніми основними завданнями є:
- участь у проведенні департаментом інфраструктури міста заходів щодо запобігання порушень вимог законодавства, стандартів, нормативів, норм, порядків і правил у сфері житлово-комунального господарства;
- надання інформації щодо порушень вимог законодавства, стандартів, нормативів, норм, порядків і правил у сфері житлово-комунального господарства Департаменту інфраструктури міста для подальшого їх реагування;
- участь у громадських слуханнях у сфері житлово-комунальних послуг;
- внесення пропозицій департаменту інфраструктури міста щодо вдосконалення здійснення заходів нагляду (контролю) та положень законодавства, стандартів, нормативів, норм і правил у сфері житлово-комунального господарства.

За діяльністю громадських інспекторів буде стежити профільний заступник міського голови.