007.jpg

З початку поточного року власники нерухомості перерахували до місцевого бюджету 3,3 мільйонів гривень податку на нерухоме майно, відмінного від земельної ділянки.
За аналогічний період минулого року цей показник становив 2,6 мільйони гривень.

Безперечним лідером у сплаті податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, є власники майна – юридичні особи, які вже сплатили 3 мільйони гривень. Фізичні особи – громадяни ще мають сплатити суми нарахованого податку у звітному році.

У Державній податковій інспекції у м. Сумах нагадують, що громадяни – фізичні особи, які мешкають у Сумах, Сумському, Білопільському та Краснопільському районах до 1 липня звітного року отримають податкові повідомлення-рішення про суму нарахованого податку на нерухоме майно.

Податківці акцентують увагу, що у разі розбіжностей з визначеною у податковому повідомленні сумою податку, громадяни мають право звернутися до фіскального органу за місцем реєстрації та провести звірку даних. Зробити це вони мають протягом 60 днів з дня отримання податкового повідомлення, адже по завершенню зазначеного терміну до моменту сплати податку буде нарахована пеня.

Для звірки даних щодо нарахованої суми податку громадяни та фізичні особи – підприємці, які є власниками об’єктів нежитлової та житлової нерухомості м. Суми та Сумського району, можуть звертатись до Центру обслуговування платників ДПІ у м. Сумах за адресою: площа Покровська, 2.

В свою чергу громадяни Білопільського та Краснопільського районів мають звертатися до фіскального органу за місцем реєстрації.