004.jpg

У четвер, 6 квітня, під головуванням секретаря міської ради Андрія БАРАНОВА проведено засідання консультативної ради з питань соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

У ході засідання були розглянуті питання пенсійного забезпечення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, а саме організації в 2017 році санаторно-курортного лікування громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, віднесених до категорії 1, перспективи проведення реконструкції пам’ятного знаку «Жертвам Чорнобиля» та скверу по вул. Горького.

Також, на засіданні були обговорені заходи до Дня вшанування громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, з нагоди 31-ї річниці Чорнобильської катастрофи, які відбудуться 26 квітня.

Станом на 1 квітня на обліку в департаменті соціального захисту населення перебуває 2 751 громадянин, який постраждав внаслідок Чорнобильської катастрофи.

За рахунок коштів державного бюджету у територіальних межах міста забезпечено проведення компенсаційних виплат за програмами соціального захисту населення громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Так протягом 1 кварталу 2017 року було перераховано 1,8 млн грн.

З метою надання додаткових пільг та гарантій за рахунок коштів обласного бюджету 41 особу, яка постраждала внаслідок Чорнобильської катастрофи, було забезпечено лікарськими засобами на суму 53,2 тис. грн., шести – проведено зубопротезування на суму 9,2 тис. грн. (на 2017 рік передбачено 390 тис. грн.).

Щороку міською владою додатково до виділених з обласного бюджету виділяється сума коштів для забезпечення потреб осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, в безоплатних лікарських засобах. Так, з початку поточного року за рахунок коштів міського бюджету було забезпечено лікарськими засобами 61 особу, яка постраждала внаслідок Чорнобильської катастрофи та перераховано 89,2 тис. грн. (на 2017 рік передбачено 540,5 тис. грн.).

Загалом, за січень – лютий поточного року 83 особи, які постраждали внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС, отримали лікарські засоби за безоплатними рецептами лікарів за кошти міського та обласного бюджетів на суму 142,5 тис. грн.