002.jpg

Депутати міської ради на сесії 29 березня внесли зміни та доповнення до міського бюджету. Були розподілені надходження з бюджетів інших рівнів та вільний залишок міського бюджету на 01.01.2017 р.

Так, міська рада своїм рішенням збільшила обсяг доходної частини міського бюджету по загальному фонду на суму 196,1 млн грн. Такі зміни проведено за рахунок офіційних трансфертів з державного, обласного та бюджетів інших рівнів.

З державного бюджету надійшло 195,1 млн грн., в тому числі: субвенція на надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату електроенергії, природного газу, послуг тепло-, водопостачання і водовідведення, квартирної плати (утримання будинків і споруд та прибудинкових територій), вивезення побутового сміття та рідких нечистот – 195,0 млн грн.. Також отримано субвенцію на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами – 0,1 млн гривень.

З обласного бюджету передано 0,9 млн грн., у вигляді іншої субвенції (для компенсаційних виплат за пільговий проїзд інвалідам війни та учасникам бойових дій з числа учасників антитерористичної операції, добровольцям, членам сімей загиблих (померлих) учасників антитерористичної операції, особам, що супроводжують інваліда війни I групи з числа учасників АТО – 0,7 млн грн.; для компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян – 0,2 млн грн.

З бюджетів інших рівнів Суми отримали 0,1 млн грн. у вигляді субвенції на утримання об'єктів спільного користування чи ліквідацію негативних наслідків діяльності об'єктів спільного користування.

Відповідно на ці завдання збільшено загальний обсяг видаткової частини міського бюджету на суму 196,1 млн гривень.

Крім цього, направлено залишки бюджетних коштів міського бюджету станом на 1 січня 2017 року в сумі 273,4 млн грн., а саме:

  • капітальний ремонт житлового фонду, ліфтів та капітальний ремонт ОСББ – 13 млн грн.;
  • ремонт доріг – 65,9 млн грн. (з них на поточний ремонт – 31,9 млн грн., капітальний ремонт – 34,0 млн грн.) та ремонт тротуарів – 8,0 млн грн.;
  • для КП «Електроавтотранс» – 26,5 млн грн. (зокрема, на компенсаційні виплати за пільговий проїзд у міському електро- та автотранспорті - 10,2 млн грн., придбання нових автобусів – 12,8 млн грн., фінансова підтримка - 2,6 млн грн.);
  • придбання техніки для комунальних підприємств – 15,2 млн грн.;
  • поповнення статутного капіталу КП «Інфосервіс» – 3,5 млн грн.;
  • капітальний ремонт та реконструкція каналізаційних мереж і очисних споруд – 4,3 млн грн.;
  • капітальний та поточний ремонт об’єктів благоустрою – 26,0 млн грн.;
  • будівництво та реконструкція об’єктів комунальної власності – 30 млн. грн.;
  • реставрація пам’ятників архітектури – 3 млн грн.;
  • будівництво житла для учасників АТО – 11 млн грн.;
  • надання матеріальної допомоги військовослужбовцям-сумчанам, які у 2017 році уклали контракт на проходження військової служби у Збройних силах України – 0,2 млн грн.;
  • впорядкування виплати заробітної плати – 14,5 млн грн. (підвищення на 2 тарифних розряди педагогічних працівників в навчальних закладах освіти, у тому числі ПТУ та закладах культури);
  • поповнення резервного фонду – 5 млн грн.;
  • інші напрями – 55,3 млн грн., з них на напрями соціального спрямування – 10,3 млн грн. (харчування, стипендії, матеріальна допомога громадянам тощо).
Проведено перерозподіл бюджетних коштів, передбачених в міському бюджеті на виконання виборчих програм та доручень виборців, за результатами опрацювання головними розпорядниками бюджетних коштів поданих депутатами міської ради заяв.
Також, не змінюючи загального обсягу видатків міського бюджету, перерозподілені видатки за кодами програмної і економічної класифікації видатків та кредитування.