0012.jpg

З початку 2017 року сумські платники податків, які застосовують спрощену систему оподаткування сплатили до бюджету 55,6 млн грн. єдиного податку.

Зазначена сума на 19,5 млн грн. (на 54%) перевищила показник аналогічного періоду минулого року.

Станом на 23 березня в Державній податковій інспекції у м. Сумах обслуговується 14375 суб’єктів господарювання – представників малого та середнього бізнесу, з яких 2056 – юридичні особи. Зазначена категорія платників в своїй діяльності використовує спрощену систему оподаткування.

Практика свідчить, що найбільшою популярністю користується друга група спрощеної системи оподаткування - її вибрало 6113 підприємців, першу групу застосовує 2789 підприємців, третю - 5377 «спрощенців» (з них 3417 ФОП та 1960 юридичні особи), четверта група складається із 96 юридичних осіб.

Начальник Державної податкової інспекції у м. Сумах Юрій МЕЛЬНИК зазначає, що за показниками проглядається не тільки позитив зростання чисельності «єдинників», надходження сум з єдиного податку, а й враховані та реалізовані урядом ініціативи самих підприємців.

Головні з них - зменшення фіксованої ставки єдиного податку удвічі для фізичних осіб - підприємців 1 та 2 груп; впровадження змін до податкового законодавства, які спрощують ведення бізнесу і нівелюють вплив корупційних факторів.