003.jpg

З початку поточного року до Зведеного бюджету надійшло понад 500 мільйонів гривень податків від сумчан.

Цьому сприяла планомірна робота фахівців Державної податкової інспекції у м. Сумах в січні-лютому поточного року задля планомірного зростання дохідної частини державного бюджету.

У порівнянні з аналогічним періодом минулого року сума надходжень збільшилася на 161,2 млн грн. або на 47,5%.

При цьому, державний бюджет отримав 213,1 млн грн., а місцева казна поповнилася на 287,3 млн грн.

Суб’єкти господарювання, які працюють на спрощеній системі оподаткування, перерахували до бюджету 50,2 млн грн., що складає 134,6 % від запланованої суми.

На підтримку обороноздатності країни сумчани направили 17 мільйонів гривень військового податку. Для порівняння: в аналогічному періоді 2016 року сумчани сплатили на 2,7 млн грн. 

На соціальні гарантії та соціальний захист направлено 221 млн грн. єдиного внеску, що перевищує показник минулого року на 53,3 млн грн. (на 31,9%). Слід зазначити, що цьогорічна сума сплаченого єдиного внеску на 59,3 млн грн., тобто на 36,8%, перевищує планові показники 2017 року.

Начальник Державної податкової інспекції у м. Сумах Юрій МЕЛЬНИК переконаний, що податківці і в подальшому налаштовані зберегти набрані темпи у наповненні державної казни. Адже, зібрані кошти надають фінансову можливість для реалізації багатоцільових державних програм, і головне, вони сприяють підтримці малозабезпечених верств населення.