0010.jpg

Міський голова Сум Олександр ЛИСЕНКО переконаний: у питанні збереження кришок люків на дорогах і тротуарах першочергово мова йде про безпеку городян.

Про це керманич обласного центру наголосив під час апаратної наради 27 лютого.

За словами директора КП «Міськводоканал» Анатолія САГАЧА, наразі існує нагальна необхідність у відновлені 50 кришок, хоча потреба є значно більшою.

«Нині вони замінені вирізками із металевої труби, аби ж хоч якось убезпечити водіїв від потрапляння в ями. Проте крадуть і їх. Слідкувати за цим у підприємства можливості немає. Проте хтось, звичайно, повинен це робити», - сказав Анатолій Сагач.

Він зауважив, що систематично інформує правоохоронців про такі факти, але результат поки не відчутний. Підприємство також замінює відсутні кришки бетонними блоками чи гумовими та пластиковими замінниками, але вони не придатні для використання на дорогах.

Крім того, подібна проблема існує і у теплопостачальних підприємств, і у операторів зв’язку.

Обговорюючи шляхи вирішення проблемного питання, Олександр Лисенко поцікавився у директора КП «Міськводоканал», скільки коштів потрібно для закупівлі необхідної кількості люків. За словами Анатолія Сагача, на цей рік запланували 350 тис. грн. Пропозиції КП «Міськводоканал» розглядатимуть планово-бюджетна комісія та комісія з питань ЖКГ.

Олександр Лисенко наголосив, що ухвалюючи те чи інше рішення, депутати повинні розуміти, що питання встановлення люків по місту – це, в першу чергу, безпека сумчан. Тому заощаджувати на городянах в жодному разі міська влада не може.

На жаль, впевненості у тому, що нові кришки знову не викрадуть, немає, тож міський голова також звернувся до правоохоронців із проханням активізувати роботу з виявлення фактів здачі кришок люків на підприємства зі збору металобрухту та притягнення зловмисників до відповідальності.