003.jpg

Фінансовий і соціальний стан Сум (13 – 20 лютого 2017 року).

Бюджет

Станом на 17 лютого до Загального фонду міського бюджету (без урахування офіційних трансфертів) надійшло 144,6 млн грн. (11,1 % до плану на рік).

Сума недовиконання пропорційно 1/12 на поточну дату становила 29,3 млн грн.

Сума перевиконання за розписом – 12,3 млн грн.

У порівнянні з відповідним періодом минулого року в співставних значеннях надходження загального фонду міського бюджету (без урахування трансфертів) збільшились на 47,9 млн грн.

До Спеціального фонду міського бюджету (без урахування офіційних трансфертів) надійшло 5 млн грн. (7,1 % до плану на рік), що на 2 млн грн. більше надходжень за відповідний період 2016 року.

Надходження до бюджету розвитку склали 0,9 млн грн. (193,75 % до планових розрахунків на поточну дату пропорційно 1/12), в тому числі: 0,1 тис. грн. – відсотки за користування позиками, які надавалися з місцевих бюджетів; 862,4 тис. грн. – кошти пайової участі у розвитку інфраструктури населеного пункту; 0,1 тис. грн. – кошти від відчуження майна, що перебуває в комунальній власності; 9,2 тис. грн. – кошти від продажу земельних ділянок.

Офіційних трансфертів до Загального фонду міського бюджету надійшло 231,5 млн грн. (86,6 % до плану на січень-лютий за розписом), до Спеціального фонду офіційних трансфертів не надходило.

Плата за землю та комунальне майно

Станом на 20 лютого від оренди комунального майна надійшло 1,9 млн грн. (11,2 % плану на рік).

Земельного податку з початку року отримано 4 млн грн. (7,9 % плану на рік), орендної плати – 9,9 млн грн. (8,6 %).

Від продажу земельних ділянок – 9,3 тис. грн. (0,9 %).

Кошти від відчуження комунального майна та продажу земельних ділянок не надходили.

Заборгованість із заробітної плати

Впродовж тижня заборгованість із заробітної плати зменшилась на 40,6 тис. грн. за рахунок часткових виплат у ТОВ «Маш-Сервіс».

Станом на 20 лютого сума загального боргу складає 86,4 млн грн.

Його накопичили 24 підприємства: п’ять – економічно активні (56,4 млн грн.), вісім – підприємства-банкрути (28,9 млн грн.), 11 – економічно неактивні (1,1 млн грн.).

Питома вага заборгованості – 65,3 % – належить економічно активним підприємствам (ПАТ «Сумське машинобудівне науково- виробниче об’єднання» – 63,7 %), 33,4 % – підприємствам-банкрутам (ВАТ «Selmi» – 29 %), 1,3 % – неактивним підприємствам.

Охорона здоров'я

У міському клінічному пологовому будинку Пресвятої Діви Марії за останній тиждень з'явилось на світ 32 дитини (за попередній тиждень – 39): хлопчиків –16, дівчаток – 16.

Кількість сумчан, котрі звернулись до лікувальних закладів міста з приводу отримання травм, зменшилась: 442 особи проти 501.

Ушкоджень, отриманих у побуті, – 236 (переломи – 91, травми зв’язок – 43, рани – 36, вивихи – три, інше – 63).

Вуличних травм – 163 (переломи – 57, травми зв’язок – 30, рани – 15, вивихи – три, інше – 58). Виробничих – три, спортивних – дві, інших – 38.

До міської дитячої клінічної лікарні Святої Зінаїди госпіталізували двох дітей із випадковими отруєннями медикаментами. У задовільному стані їх уже виписали додому.

Також до лікувально-профілактичних закладів міста впродовж тижня звернулись 11 переселенців із Донецької та Луганської областей: 10 дорослих (дев’ятеро – щодо лікування, один – за медоглядом) та одна дитина (з приводу лікування).

Медичної допомоги потребували й 18 військовослужбовців, котрі перебували в зоні проведення АТО.

Зареєстрували три телефонні дзвінки до психологів Телефону довіри суїцидологічного центру від військовиків, котрі перебували на Сході країни, та їхніх рідних.

До пунктів обігріву, що створені у лікувально-профілактичних закладах (усього таких 16) протягом тижня звернулись 44 особи (із 10 грудня – 277 особи). Одного сумчанина госпіталізували до опікового відділення обласної лікарні з обмороженнями кінцівок 1-2-3-4 ступенів (обморозився на риболовлі у Білопільському районі).

Освіта

Заклади освіти працювали відповідно до плану роботи.

Станом на 15 лютого для участі в пробному зовнішньому незалежному оцінюванні зареєструвались 72,3 % учнів 11-х класів від загальної кількості випускників 2017 року, із них 118 школярів пільгових категорій, що становить 72,4 % від загальної кількості учнів 11-х класів, зареєструвалися на пробне ЗНО самостійно.

Підбили підсумки участі команди міста у ІІІ етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад. Із 110 учасників переможцями стали 98 учнів, що складає 89,1 %.

Провели міську благодійну виставку-конкурс дитячих малюнків «Добро очима дітей». Цього року в рамках виставки працювала соціальна Art-майстерня «Hand-made та з добром у серці». Відбулось 12 благодійних майстер-класів з декоративно-ужиткових технік. Кошти, зібрані під час доброчинного заходу, передадуть на допомогу онкохворій дитині.

Працівники психологічних служб навчальних закладів взяли участь у Всеукраїнській науково-практичній конференції «Особистість у кризових умовах та критичних ситуаціях життя», яка відбулась на базі СумДУ.

На базі школи № 2 відбувся Всеукраїнський спортивно-масових захід «Олімпійське лелеченя-2017», у якому взяли участь команди 28 шкіл
(336 учнів).

Семеро школярів вибороли право взяти участь у IV етапі ХVІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика.

У школах і садочках постійно спостерігали за дотриманням температурного режиму.

Захворюваності дітей на грип та ГРВІ у школах становила 5,7 %, у дитячих садках – 6,2 %.

Відбулось 12 методичних заходів, спрямованих на підвищення фахового рівня педагогів, результативності навчально-виховного процесу.

Працівники галузі отримали заробітну плату за першу половину лютого.

Працював Телефон довіри для населення.

Ринок праці

За період 10 по 15 лютого у пошуках роботи до міського центру зайнятості звернулись 148 осіб.

Чисельність зареєстрованих безробітних, які станом на 16 лютого перебували на обліку, складала 2489 осіб, із них 2017 (81 %) отримували допомогу з безробіття.

Актуальна база вакансій налічувала 676 одиниць: для робітників – 396, службовців – 251, осіб, які не мають професії або займали місця, що не потребують спеціальної підготовки, – 29. Навантаження на одне вільне робоче місце зареєстрованих безробітних становило чотири особи.

З початку року між приватними підприємцями та найманими працівниками розірвано 277 трудових договорів (укладених до 1 січня.2015 року).

За сприяння служби зайнятості з початку року працевлаштували 715 осіб, з них зареєстрованих безробітних – 297.

Організували та направили на виконання робіт тимчасового характеру 10 осіб.

До проведення громадських робіт із початку року залучили 32 особи з числа зареєстрованих безробітних: 24 працювали у КП «Зелене будівництво», Всі працювали в КП «Зелене будівництво», восьмеро – у департаменті соціального захисту населення.