003.jpg

Відповідно до законодавчих новацій 2017 року на період до 31 грудня 2021 року застосовуватиметься нульова ставка податку на прибуток для платників зазначеного податку.

Але скористатися можливістю піти на «податкові канікули» можуть не всі підприємства.

У Державній податковій інспекції у м. Сумах інформують, що скористатися можливістю «податкових канікул» можуть ті підприємства, які відповідають критеріям:

а) якщо утворені в установленому законом порядку після 1 січня 2017 року;

б) діючі, у яких протягом трьох послідовних попередніх років щорічний обсяг доходів задекларовано в сумі, яка не перевищує три мільйони гривень, а середньооблікова кількість працівників протягом цього періоду становила від 5 до 20 осіб;

в) які були зареєстровані платниками єдиного податку в установленому законодавством порядку в період до 1 січня 2017 року та у яких за останній календарний рік обсяг виручки від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) становив до трьох мільйонів гривень та середньооблікова кількість працівників становила від 5 до 50 осіб.

Слід зазначити, що відповідно законодавчій нормі, якщо хоча б один з показників не відповідає вищезазначеним критеріям, то такі платники податку зобов’язані оподаткувати прибуток, отриманий у такому звітному періоді, за ставкою, встановленою п. 136.1 ст. 136 Податкового кодексу України.