001.jpg

Про стан облаштування притулку для бездомних тварин на апаратній нараді 6 лютого звітував міському голові Олександру ЛИСЕНКУ директор КП «Сумижилкомсервіс» Сергій СИТНИК.

Керівник зазначив, що на минулому тижні відбулася нарада при заступнику міського голови Степанові ПАКУ, на якому було представлено кандидатуру директора притулку.

Той пообіцяв, що вже наприкінці зими або ж на початку весни заклад повноцінно запрацює. Тут буде вестися реєстрація як безпритульних, так і домашніх тварин, здійснюватиметься відлов та стерилізація, а головне те, що тварини матимуть прихисток і не становитимуть небезпеку для сумчан.

Принагідно Сергій Ситник підкреслив, що КП «Сумижилкомсервіс» готове передати все обладнання, яке є на підприємстві, для притулку бездомних тварин. Наразі ж, зазначив він, підприємство контролює вихід диких тварин у місто і тих, які мають підозру на сказ. На більше у «Сумижилкомсервісі» комунального замовлення не мають.

Міський голова Олександр Лисенко наголосив на необхідності пришвидшити вирішення кадрових питань з тим, аби якомога оперативніше розпочати планомірну роботу з поводження з безпритульними та домашніми тваринами у Сумах.

Нагадаємо, що під час засідання сесії міськради 26 жовтня 2016 року депутати підтримали проект рішення «Про утворення комунального підприємства «Центр догляду за тваринами», яке створюватиме сприятливі умови для співіснування людей та тварин у місті, здійснюватиме контроль за дотриманням Правил утримання тварин та проводитиме просвітницьку діяльність щодо гуманного відношення до тварин, регулювати чисельності безпритульних тварин у Сумах.