007.jpg

Державна податкова інспекція в м. Сумах інформує городян щодо зміни деяких правил сплати транспортного податку.

Тут повідомляють, що платниками транспортного податку є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які мають власні легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п'яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного року. Тобто, об'єктом оподаткування у 2017 році є легкові автомобілі, середньоринкова вартість яких становить понад 1,2 млн грн.

Не змінилися правила обрахунку середньоринкової вартості автівок. Наразі Міністерством економічного розвитку і торгівлі України, яке є відповідальним за визначення середньоринкової вартості автівок, братимуться до уваги: марка авто, його модель, рік випуску, об'єм циліндрів двигуна та тип пального. Тип коробки переключення передач та пробіг легкового автомобіля, які фігурували у попередніх параметрах, відтепер не враховуватимуться.

Відтепер перелік легкових автомобілів, які є об’єктом для нарахування транспортного податку, має щорічно розміщуватися на офіційному веб-сайті Міністерства економічного розвитку і торгівлі України у термін до 1 лютого звітного року.

Розмір ставки податку за кожен легковий автомобіль не змінився - 25 тис. грн. Юридичні особи - власники автівок, зазначені у переліку, до 20 лютого поточного року мають подати до податкової інспекції за місцем реєстрації об'єкта оподаткування декларацію, з розбивкою річної суми рівними частками поквартально.

У Державній податковій інспекції нагадують, що транспортний податок сплачується, як і раніше, за місцем реєстрації об'єктів оподаткування:

а) фізичними особами - протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення;

б) юридичними особами - авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом.