006.jpg

Департамент соціального захисту населення продовжує роботу щодо своєчасної виплати сім'ям, які постраждали внаслідок вибуху у житловому будинку № 24 по вулиці Металургів, щомісячної грошової компенсації на покриття ними витрат на проживання.

Така грошова компенсація виплачується у відповідності до Положення про розмір та порядок виплати щомісячної тимчасової грошової компенсації постраждалим сім'ям для покриття ними витрат на проживання та одноразової матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань, затвердженого рішенням виконавчого комітету від 16 січня 2017 року (№ 6), за рахунок коштів резервного фонду міського бюджету.

Виплата грошової компенсації проводиться щомісячно до 1 числа місяця, за який вона проводиться, до моменту надання постраждалим сім'ям офіційного дозволу на вселення у власні помешкання.

Розмір грошової компенсації встановлений в залежності від кількості осіб, які були зареєстровані і фактично проживали на момент вибуху за вказаною вище адресою, зокрема: для постраждалої сім’ї, до складу якої входять від однієї до двох осіб, – 2 тис. грн., від трьох до чотирьох осіб – 2,7 тис. грн., понад чотири особи – 3,5 тис. грн.

Слід зазначити, що постраждала сім’я, яка до надання грошової компенсації мешкала у готелі, право на отримання такої грошової компенсації набуває лише з дня, наступного за днем виселення з готелю. Таким сім'ям грошова компенсація надається у розмірі, визначеному пропорційно календарним дням місяця, в якому постраждала сім’я має право на отримання грошової компенсації.

30 січня 2017 року проведено виплату грошової компенсації за лютий цього року 18 постраждалим сім'ям на загальну суму 43,2 тис. грн.

Крім того, виплачено одноразову матеріальну допомогу для вирішення соціально-побутових питань та грошову компенсацію за січень 2017 року одній постраждалій сім'ї на загальну суму 3,6 тис. грн.

Наразі триває робота щодо забезпечення виплати грошової компенсації за січень-лютий 2017 року 15 постраждалим сім'ям, які проживали у готелях.