003.jpg

За інформацією управління податків і зборів з фізичних осіб Державної податкової інспекції м. Сумах, кількість новостворених підприємців-«спрощенців» II групи у поточному році збільшилась на 65.

Від початку набрання чинності положень Податкового кодексу сумські платники- «спрощенці» зіткнулися з чималою кількістю законодавчих нововведень. Зокрема, було спрощено порядок звітування, суб'єкти господарювання отримали можливість надавати заяву на реєстрацію платником єдиного податку в електронному вигляді, впродовж року змінити групу і ставку податку.

«Головний показник позитиву – стан бюджетних надходжень. Так, у 2016 році суб’єкти господарювання – «спрощенці», які обслуговуються в Державній податковій інспекції у м. Сумах, перерахували до бюджету 185 млн грн.. Зазначена сума складає 127 % від запланованої. Слід зазначити, що до числа платників зазначеної категорії відносяться «єдинники» Сум, Сумського, Білопільського та Краснопільського районів. Станом на 25 січня 2017 року їх загальна чисельність складає – 11275, що на 758 підприємців більше аналогічного періоду 2016 року», – зазначила заступник начальника інспекцій Тетяна ОЛЬХОВА.

Більшість суб’єктів господарювання віддали перевагу ІІ групі спрощеної системи оподаткування. Наразі її обрали 5991 представників із загальної кількості зареєстрованих в інспекції «спрощенців». У розрізі місця розташування: 4876 таких у Сумах, 523 – у Сумському районі, 382 – у Білопільському районі, 210 – у Краснопільському.