003.jpg

Стіни у палатах інфекційного боксованого відділення № 2 міської дитячої клінічної лікарні Святої Зінаїди розмалювали різнокольоровими янголами.

Протягом кількох місяців у вільний від основної роботи час тут із пензлями та фарбами «чаклувала» відома сумська художниця Анна ЧЕРНЕНКО.

Малюнки на стінах дитячої лікарні з’явились з ініціативи компанії «Снєжка-Україна». Впродовж кількох років виробник фарби реалізує в дитячих лікувальних установах України соціальну програму «Кольоровий світ дитинства», метою якої є допомога медичним закладам у ремонтах та барвистому оздобленні стін інтер'єрів, аби перебування дітей під час лікування не було понурим і сумним.

Дивовижні герої, що оживають в інтер'єрах дитячих лікарень, не лише додають барвистих акцентів приміщенням медичних закладів і створюють затишок, але водночас дозволяють малечі поринути у світ казки. Таким чином додаючи дітям позитиву і допомагаючи їм одужувати.

Із 2012 року проект реалізовано у лікарнях семи українських міст. Якщо раніше «Кольоровий світ дитинства» впроваджувався здебільшого у лікувальних закладах західних областей України, то цього разу соціальну ініціативу підприємства «Снєжка-Україна» втілено в інфекційному боксованому відділені № 2 Сумської міської дитячої клінічної лікарні Cвятої Зінаїди.

Допоки результати роботи не показують на широкий загал. Побачити сумських янголів та дізнатись про них більше можна буде під час прес-конференції, котра відбудеться у міській дитячій клінічній лікарні 8 лютого (вул. Троїцька, 28; початок – 11:00).