002.jpg

Масштабна енергомодернізація в бюджетних закладах Сум стане можливою за умови реалізації інвестиційних коштів, залучених компаніями з реалізації проектів з енергоефективності.

Меморандум про співробітництво підписано між Виконкомом Сумської міської ради та ТОВ «Європейська енергосервісна компанія». Документом скріплено обопільну готовність до координації зусиль у підвищенні енергоефективності у будівлях, заощадженні споживання енергоресурсів та економії бюджетних коштів.

Реалізація проектів з енергозбереження, використання відновлюваних джерел енергії з метою здійснення реконструкції та модернізації існуючих теплогенеруючих об’єктів для скорочення витрат здійснюватиметься згідно з договорами з енергосервісу, укладеними в рамках чинного законодавства. Регламентується запровадження механізму з енергосервісу Законами України: «Про затвердження нових інвестиційних можливостей, гарантування прав та законних інтересів суб’єктів підприємницької діяльності для проведення масштабної енергомодернізації» та «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо запровадження нових інвестимційних можливостей, гарантування прав та законних інтересів суб’єктів підприємницької діяльності для проведення масштабної енергомодернізації».

Наразі йдеться про першочергове здійснення енергетичного аудиту бюджетних установ «Європейською енергетичною компанією» , обмін інформацією та налагодження комунікації між сторонами-підписантами Меморандуму, визначення об’єктів для запровадження енергомодернізації. Це лише перший крок у напрямку підвищення енергетичної ефективності та забезпечення енергетичної незалежності обласного центру.