004.jpg

Фінансовий і соціальний стан Сум (9 – 16 січня 2017 року).

Бюджет

Станом на 13 січня до Загального фонду міського бюджету (без урахування офіційних трансфертів) надійшло 18,8 млн грн. (1,4 % до плану на рік).

Сума недовиконання пропорційно 1/12 на поточну дату становила 19,2 млн грн. (за розписом -5,8 млн грн.).

У порівнянні з відповідним періодом минулого року в співставних значеннях надходження загального фонду міського бюджету (без урахування трансфертів) збільшились на 4,2 млн грн.

До Спеціального фонду міського бюджету (без урахування офіційних трансфертів) надійшло 24,5 тис. грн. (0,03 % до плану на рік), що на 13,8 тис. грн. менше надходжень за відповідний період 2016 року.

Офіційних трансфертів до Загального фонду міського бюджету надійшло 57,7 млн грн. (55,8 % до плану на січень), до Спеціального фонду офіційних трансфертів не надходило.

Плата за землю та комунальне майно

Станом на 16 січня земельного податку отримано 285,5 тис. грн. (0,6 % плану на рік), орендної плати – 604 тис. грн. (0,5 %).

Кошти від оренди та відчуження комунального майна, продажу земельних ділянок не надходили.

Заборгованість із заробітної плати

Впродовж тижня заборгованість із заробітної плати зменшилась на 301 тис. грн. за рахунок погашення в ТОВ «НВП» Техно» (81,3 тис. грн.) і часткових виплат у ТОВ «Технолог» (178,8 тис. грн.), ТОВ «Маш-Сервіс» (34,9 тис. грн.), ТОВ «Номак-Інвест» (6 тис. грн.).

Станом на 12 січня сума загального боргу складала 91 млн грн.

Його накопичили 27 підприємств: п’ять – економічно активні (60,1 млн грн.), 10 – підприємства-банкрути (29,6 млн грн.), 11 – економічно неактивні (1,2 млн грн.).

Питома вага заборгованості – 66,1 % – належить економічно активним підприємствам (ПАТ «Сумське машинобудівне науково- виробниче об’єднання» – 63,7 %), 32,6 % – підприємствам-банкрутам (ВАТ «Selmi» – 27,5 %), 1,3 % – неактивним підприємствам.

Охорона здоров'я

У міському клінічному пологовому будинку за останній тиждень з'явилось 37 дітей (за попередній тиждень – 45): хлопчиків –18, дівчаток – 19.

Кількість сумчан, котрі звернулись до лікувальних закладів міста з приводу отримання травм, зменшилась: 395 осіб проти 477.

Ушкоджень, отриманих у побуті, – 225 (переломи – 65, травми зв’язок – 33, рани – 34, вивихи – 12, інше – 81).

Вуличних травм – 148 (переломи – 57, травми зв’язок – 28, рани – 19, вивихи – три, інше – 41). Виробничих – дві, дорожньо-транспортних – дві, інших – 18.

До міської дитячої клінічної лікарні Святої Зінаїди госпіталізували дитину 17 років з гострим отруєнням алкоголем. У задовільному стані її уже виписали додому.

Також до лікувально-профілактичних закладів міста впродовж тижня звернулась один переселенець із Донецької та Луганської областей (дорослий).

Медичної допомоги потребували й 10 військовослужбовців, котрі перебували в зоні проведення АТО.

Зареєстрували два телефонні дзвінки до психологів Телефону довіри суїцидологічного центру від військовиків, котрі перебували на Сході країни, та їхніх рідних.

До пунктів обігріву, що створені у лікувально-профілактичних закладах (усього таких 16) протягом тижня звернулись 42 особи. Шестеро містян отримали отримали обмороження кінцівок 1-2-3 ступенів. Бригадами швидкої медичної допомоги їх були доставлено до опікового відділення обласної клінічної лікарні.

Освіта

Заклади освіти працювали у звичному режимі.

На базі Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти відбулося урочисте відкриття ІІІ (обласного) етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад, у якому взяли участь учні навчальних закладів міста. Виконано олімпіадні завдання з української мови та літератури і математики.

Протягом тижня тривав І етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів загальноосвітніх навчальних закладів міста.

Тривала робота шкіл «Юного олімпійця».

Відбулось методичних заходів, спрямованих на підвищення фахового рівня педагогів, результативності навчально-виховного процесу.

Керівники дитячих садочків склали статистичну звітність про діяльність закладів у 2016 році.

У школах і садочках здійснили моніторинг температурного режиму.

Захворюваності дітей на грип та ГРВІ у закладах освіти не перевищувала норми.

Працював Телефон довіри для населення..

Ринок праці

За період із 1 по 12 січня у пошуках роботи до міського центру зайнятості звернулись 267 осіб.

Чисельність зареєстрованих безробітних, які станом на 13 січня перебували на обліку, складала 2225 осіб, із них 1729 (82 %) отримували допомогу з безробіття.

Актуальна база вакансій налічувала 377 одиниць: для робітників – 252, службовців – 112, осіб, які не мають професії або займали місця, що не потребують спеціальної підготовки, – 13. Навантаження на одне вільне робоче місце зареєстрованих безробітних становить шість осіб.

За сприяння служби зайнятості з початку року працевлаштували 110 осіб, з них зареєстрованих безробітних – 49.

До проведення громадських робіт із початку року залучили 17 осіб із числа зареєстрованих безробітних. Всі працювали в КП «Зелене будівництво».