001.jpg

За інформацією Державної податкової інспекції у м. Сумах, минулого року при проведенні перевірок у сфері торгівлі алкогольними напоями, тютюновими виробами та пальним у 75 платників було виявлено невідповідність до норм діючого законодавства.

Як результат – несумлінним підприємцям було донараховано 1,6 млн грн. фінансових санкцій та акцизного податку.

«Прикро, але кожна проведена перевірка, була результативною», – зауважив начальник відділу контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ДПІ у м. Сумах Павло ПАРАФІЙНИК.

Загалом, фахівцями ДПІ у м. Сумах було виявлено чотири факти зберігання алкогольних напоїв в місцях, не внесених до Єдиного державного реєстру місць зберігання. Порушникам донараховано 68 тис. грн. штрафних санкцій.

34 підприємці «погоріли»на недотриманні встановленого державою порядку мінімальних та максимальних цін на алкогольні напої та тютюнові вироби.

Крім того, сумськими податківцями було застосовано 12 штрафних санкцій щодо фактів реалізації алкогольних напоїв і тютюнових виробів підліткам, сума штрафів за скоєні правопорушення склала 81,6 тис. грн. Законодавчий вирок: реалізатори позбулися ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами.

Впродовж року, що минув, була зафіксована реалізація пального без реєстрації в СЕАРП (Системі електронного адміністрування реалізації пального) акцизного податку. Щодо порушників застосовано фінансових санкцій на суму 1,3 млн грн.