005.jpg

Міські штаби інформують про свою роботу.

Виконавчим комітетом Сумської міської ради керівником робіт з ліквідації наслідків обох надзвичайних ситуацій призначено заступника міського голови Олександра ЖУРБУ, керівником штабу - начальника відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Артура ПЕТРОВА.

Родини, які постраждали внаслідок вибуху газу в будинках, терміново були забезпечені тимчасовим житлом (готель, гуртожиток), дехто звернувся до родичів чи знайомих.

Наразі підготовлено ряд розпорядчих документів, згідно з якими буде вирішено питання щодо відкриття резервного фонду та надання матеріальної допомоги мешканцям будинків за адресами: просп. Лушпи, 52 та вул.Металургів, 24, що стане можливим після надання розрахунків щодо бюджетних витрат відповідними розпорядниками коштів. Йдеться про виплати на компенсацію постраждалим орендованого житла (на термін, протягом якого в будинку та квартирах триватимуть ремонтні роботи); на компенсацію матеріальних збитків щодо пошкодженого рухомого майна та одноразову матеріальну допомогу.

Ситуація обтяжена складанням загального списку мешканців, оскільки багато хто не має документів, не підтверджує право власності на житло чи його відсутність, є великі розбіжності у кількості зареєстрованих мешканців квартир та фактично проживаючих за даними адресами.

Наразі вирішується питання визначення формули нарахування компенсаційних виплат. Крім того на контролі у міської влади й питання відміни нарахування оплати за житлово-комунальні послуги за вказаними адресами, що нерозривно пов’язано з наданням державних субсидій. Однак, перш ніж розпочнеться процедура виплат, має завершитись експертна оцінка завданих руйнувань будівлі та особистого майна в помешканнях з урахуванням його технічного стану.

Використання бюджетних коштів потребує ретельного підходу і не терпить витрат, не підтверджених документально. Міська влада бере на себе зобов’язання щодо здійснення аварійно-відновлювальних робіт усього під’їзду та пошкоджених квартир за адресою вул. Металургів, 24.