0012.jpg

У комунальному підприємстві «Електроавтотранс» наголошують: зростання вартості на послуги міського електричного транспорту та послуги з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування є цілком обґрунтованим.

За словами директора комунального підприємства Віталія ОДНОРОГА, зміна вартості проїзду - вимушений крок, який зроблений через незалежні від підприємства причини.

Зокрема, мова йде про здорожчання тарифів на послуги, що надаються іншими підприємствами і організаціями у порівнянні з 2015 роком. Так, вдвічі зросла вартість електричної енергії з 1 вересня 2016 року порівняно з 2015 роком (з 0,63 грн. до 1,29 грн. за 1 квт./год. ); паливно-мастильні матеріали зросли у ціні в середньому на 30%; запчастини та матеріали - майже вдвічі.

Змінилася і мінімальна заробітна плата: з 1147 грн. у 2015 році, яка була під час формування та встановлення попереднього тарифу, до 1450 грн. з 1 вересня 2016 року, тобто на 26,4%.

Разом з тим, не зважаючи на скрутний фінансовий стан, підприємство подбало про зменшення вартості проїзних квитків, стимулюючи цим сумчан купувати довгострокові місячні проїзні. Так при вартості проїзного квитка у 78,75 грн., пасажир може здійснювати необмежену кількість поїздок на день.

При врахуванні здійснення трьох поїздок, як це передбачалось у проїзних квитках, які підприємство реалізовувало у 2016 році, вартість однієї поїздки з січня складе всього 0,88 грн. за одну поїздку.

«З такою пропозицією до сумчан щодо зменшення вартості проїзних квитків, підприємство сподівається на порозуміння городян, які надаватимуть перевагу комунальному транспорту», - наголосив Віталій Однорог.

Нагадаємо, з 1 січня 2017 року вартість проїзду у тролейбусі становить 1,75 грн., а у автобусі 3,00 грн. По Україні ж в середньому вартість проїзду у комунальному електричному транспорті становить від 2 до 3 грн.