006.jpg

Управління архітектури та містобудування продовжує роботи з демонтажу незаконно розміщених тимчасових споруд, самовільно розміщених рекламних засобів та вивісок.

У вівторок, 20 грудня, спільно з виконавцем послуги ТОВ «Сервісресурс» за рішеннями виконавчого комітету було демонтовано понад 20 самовільно розміщених рекламних засобів з металевою основою та близько сотні картонних табличок, розміщених на опорах, деревах тощо.

Кількома днями раніше, 17 грудня, прибрали три тимчасові споруди по вул. СКД поблизу будинків № 12 та № 14.

«У порівнянні із кількістю незаконної реклами та вивісок – це крапля в морі. Проте, головне, що ситуація зрушила з місця і Управління архітектури й надалі буде активно займатися вирішенням цього питання», – наголосив начальник відділу з питань дизайну міського середовища Максим ГАЛИЦЬКИЙ.

Посадовець повідомив, що на розгляд депутатів виноситься питання про утворення в складі відділу з питань дизайну міського середовища секторів з контролю за розміщенням реклами, малих архітектурних форм та тимчасових споруд, що значно підвищить ефективність виконання контрольних функцій.

Упорядкування розміщення законних рекламних засобів, оновлення самих конструкцій та їх форматів, а також демонтаж самовільно розміщених рекламних носіїв і тимчасових споруд, зазначив Максим Галицький, пріоритетне завдання на наступний рік, що дозволить з полегшенням видихнути і споглядати красу архітектурних рішень фасадів будівель замість спогляданні інформаційного безладу.