0010.jpg

На черговому засіданні члени виконавчого комітету ухвалили рішення про встановлення тарифів на послуги міського електричного транспорту та послуги з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування, що надаються КП «Електроавтотранс».

Коментуючи необхідність ухвалення нових тарифів, директор КП «Електроавтотранс» Віталій ОДНОРОГ, зазначив, що у нинішній ціні закладена вартість електроенергії 0,63 грн., тоді як нині вона становить 1,29 грн., та мінімальна заробітна плата на рівні 1154 грн., а на сьогодні це вже 1600 грн. Загалом, за словами директора підприємства, мінімальний тариф на проїзд у тролейбусі нині становить по Україні 2,50 грн.

Попри це, в Сумах він буде менше. Ціна за проїзд у тролейбусах та автобусах становитиме відповідно 1,75 грн. та 3,45 грн.

В електроавтотранспорті пасажири спалачуватимуть 1,75 грн, а в автотранспорті лише 3 грн. – решту (0,45 грн.) підприємству компенсовуватимуть з міського бюджету. Донині за таким принципом відшкодовували КП «Електроавтотранс» 0,25 грн. за кожного пасажира тролейбуса.

Рішення «Про встановлення тарифів на послуги міського електричного транспорту та послуги з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування, що надаються КП СМР «Електроавтотранс»» набуває чинності з 1 січня.

Цим рішенням виконавчий комітет також встановив вартість проїзних квитків на користування комунальним електроавтотранспортом. За пропозицією міського голови вартість місячного проїзного зменшили зі 105 грн. до 78,75 грн.

В.о. заступника міського голови, керуючого справами виконавчого комітету Степан ПАК запропонував випускати спеціальні проїзні на проїзд в електроавтотранспорті не лише для студентів, а й для школярів. На це Віталій Однорог зауважив, що для цього необхідно напрацювати механізм розповсюдження таких документів. У відповідь Степан Пак повідомив, що це питання обов’язково опрацюють з управлінням освіти і науки.