007.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО під час чергового засідання виконавчого комітету 20 грудня наголосив на тому, що міський бюджет 2017 року покликаний підтримати перш за все соціальні напрямки.

Спершу про те, що у наступному році міська влада і надалі триматиме курс на підтримку соціально спрямованих сфер, доповіла директор департаменту фінансів, економіки та інвестицій Світлана ЛИПОВА.

За її словами, у 2017 році видатки на освітню галузь складуть 56,6 млн грн., охорону здоров’я – 2,6 млн грн. та соціальний захист – 0,3 млн грн. Те, що такий підхід до розподілу міського бюджету є цілком аргументованим зазначив і очільник обласного центру Олександр Лисенко: «Міський бюджет 2017 року є обґрунтованим, але разом з тим він є і бюджетом ризику. Адже вже двічі його було перераховано, у зв’язку із підвищенням розміру мінімальної зарплатні з настанням нового року. Разом із тим ми намагалися приділити найбільше уваги соціальній сфері. А саме мова йде про збільшення видатків для медичної та освітньої галузей, а також для житлово-комунальної сфери».

Олександр Лисенко наголосив на тому, що у наступному році, так само як і протягом попередніх двох, у Сумах триватиме ремонт доріг та тротуарів, а також відбуватимуться ремонти житлового фонду.

Безпосередньо під час засідання виконавчого комітету міський голова запропонував передбачити в міському бюджеті наступного року виплати на оздоровлення Почесним донорам України в розмірі 500 грн. кожному.

Нагадаємо, проект міського бюджету мають затвердити депутати під час чергової сесії міськради.