001.jpg

Департамент інфраструктури міста та комунальне підприємство «Міськсвітло» завдяки системі електронних державних закупівель ProZorro за вісім місяців поточного року разом зекономили сукупно понад 4 млн грн. бюджетних коштів.

Про це під час щопонеділкової апаратної наради 19 грудня повідомили директор департаменту інфраструктури міста Григорій ЯРЕМЕНКО та в. о. директора КП електромереж зовнішнього освітлення «Міськсвітло» Едуард ВЕЛИТЧЕНКО.

За інформацією директора департаменту інфраструктури міста, за період з 1 квітня по 30 листопада відповідно до Закону України «Про публічні закупівлі» за № 922 структурним підрозділом були опубліковані оголошення про проведення публічних закупівель через електронну систему ProZorro на загальну очікувану вартість 8,6 млн грн. Було проведено переговорну процедуру на закупівлі електричної енергії на потреби міста на суму 2,7 млн грн., розпочато та проведено електронних аукціонів на суму 5,9 млн грн.

Григорій Яременко повідомив, що в результаті проведення електронних торгів були визначені переможці на очікувану вартість в сумі 4,3 млн грн., пропозиції переможців надані на суму 4 млн грн. Загальна ж сума економії бюджетних коштів при проведенні електронних закупівель склала 2,8 млн грн.

Едуард Велитченко також проінформував, що КП «Міськсвітло» за вказаний період користувалося послугами системи електронних державних закупівель ProZorro. Починаючи з квітня місяця поточного року тендерним комітетом підприємства було оголошено шість електронних закупівель на загальну суму 3 млн грн. (чотири допорогових процедури закупівель та дві – відкриті торги), за результатом яких по мірі проведення було укладено два договори на закупівлю товарів, робіт та послуг як за кошти місцевих бюджетів, так і за власні кошти підприємства. Загальна сума за укладеними договорами складає 2 млн грн., а бюджетних коштів вдалося зекономити 1,4 млн грн.

В. о. директора комунального підприємства також зазначив, що дві процедури закупівель на загальну суму 786,2 тис. грн. перебувають в стадії опрацювання. На сьогоднішній день КП «Міськсвітло» на 100 % здійснює закупівлі із застосуванням системи електронних державних закупівель ProZorro, керуючись нормами ЗУ «Про публічні закупівлі».