002.jpg

З метою забезпечення реалізації конституційних прав громадян, покращення якості списків виборців, які будуть використовуватися в день проведення виборів, сумчан запрошують перевірити правильність персональних даних, внесених до Державного реєстру виборців.

У першу чергу це стосується виборців, які не виявили дані про себе або членів своєї родини та мали проблеми, пов’язані з неточностями у списках під час попередніх виборчих кампаній, а також виборців:

  • яким після останніх виборів виповнилося 18 років (голосуватимуть уперше);
  • які після останніх виборів змінили прізвище, ім’я, по батькові;
  • які змінили місце проживання;
  • які під час останніх виборів виявили неточності у даних або були відсутні в списках.

Перевірити дані про себе та членів своєї родини можливо через сервіс «Особистий кабінет виборця», що розміщений на порталі Державного реєстру виборців у мережі інтернет (www.drv.gov.ua).

Для цього в розділі «перевірити дані у реєстрі» необхідно заповнити всі поля у формі запиту повними та достовірними даними про виборця українською мовою. Відповідь на запит буде надіслано на вашу електронну пошту. Кількість запитів обмежена. Протягом доби можна надіслати лише один запит.

У випадку, якщо не підтверджено наявність у Державному реєстрі виборців запису з указаними у запиті персональними даними (запис відсутній або дані потребують уточнення), необхідно особисто звернутися з паспортом до відділів ведення Державного реєстру виборців Зарічного або Ковпаківського районів м. Суми за адресою: майдан Незалежності, 2 (5-й поверх, каб. 71, 89), тел.: 63-27-19, 63-29-39, час прийому: понеділок-четвер – з 8:00 до 17:15, п’ятниця – з 8:00 до 16:00, перерва – з 12:00 до 13:00).