006.jpg

На даний час на підприємстві діють тарифи, затверджені рішенням Сумської міської ради від 28.07.2009 № 382.

Середньозважений тариф становить 1,08 грн/м2 з урахуванням комунальної електроенергії.

Протягом терміну дії діючих тарифів відбулися зміни у чинному законодавстві. Зокрема, зросли ціни на електроенергію, паливно – мастильні матеріали, ціни на будівельні матеріали, підвищився рівень мінімальної заробітної плати, тощо. У відсотковому відношенні вартість електроенергії зросла на 406%, ПММ – на 268%, вартість будівельних матеріалів – на 211%, вартість послуг субпідрядних організацій майже на 265%, заробітна плата – на 230%.

На даний час ТОВ «ТЕХ-КОМСЕРВІС» не покриває свої витрати діючими тарифами на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, в результаті чого не в змозі якісно та в повному обсязі надавати послуги споживачам. Це змушує нас провести перегляд діючих тарифів для приведення їх до економічно обґрунтованих.

Розрахунок тарифу здійснено відповідно до Порядку формування тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, затвердженого Постановою КМУ №869 (зі змінами) від 01.06.2011 та Наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 25.12.2013 № 603 «Про затвердження Норм часу та матеріально-технічних ресурсів, норм обслуговування для робітників при утриманні будинків, споруд і прибудинкових територій», виходячи з планових витрат.

Зауваження та пропозиції щодо розрахованого тарифу на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій приймаються ТОВ «ТЕХ-КОМСЕРВІС» протягом 14 днів з моменту опублікування на сайті Сумської міської ради за адресою : м. Суми, пр-т М. Лушпи, 23 та на електронну адресу підприємства texkomservis@meta.

Тариф