003.jpg

У четвер, 8 грудня, в управлінні Держпродспоживслужби в м. Сумах відбулась нарада з питань безпечності харчових продуктів.

Представники управління освіти і науки, відділу охорони здоров’я, департаменту соціального захисту населення, керівники навчальних закладів міста, виробники та постачальники м’яса та м’ясопродуктів до комунальних закладів міста говорили про дотримання Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності харчових продуктів» при постачанні харчових продуктів до комунальних закладів та ветеринарно-санітарних вимог підприємствами з виробництва харчових продуктів.

За підсумками наради видано розпорядження в. о. начальника управління Держпродспоживслужби в м. Сумах, згідно з яким представникам усіх відомств, які були запрошені на нараду, мають провести роботу з виконання дотримання всіх вимог законодавства, озвучених на нараді, а саме: керівникам комунальних закладів міста при виборі постачальників харчових продуктів допускати операторів ринку, які відповідають вимогам Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».

Керівники підприємств із виробництва харчових продуктів тваринного походження рішенням наради зобов’язані розробити та погодити з управлінням Держпродспоживслужби в м. Сумах графіки проведення лабораторного контролю продукції згідно з асортиментними переліками, а також дотримуватись періодичності проведення контролю якості дезінфекції.