005.jpg

Суб’єктам господарювання, які з І кварталу 2017 року бажають перейти на спрощену систему оподаткування, потрібно подати відповідну заяву до контролюючого органу не пізніше 16 грудня.

У Головному управлінні ДФС у Сумській області нагадують, що такий перехід може здійснюватись один раз протягом календарного року. Для тих сумських підприємців, які хочуть перебувати на спрощеній системі оподаткування, кінцевим терміном подання заяви визначено 16 грудня.

До поданої заяви додається розрахунок доходу за попередній календарний рік.

Перехід на спрощену систему оподаткування може бути здійснений за умови, якщо протягом календарного року, що передує періоду переходу на спрощену систему оподаткування, суб'єктом господарювання дотримано вимоги, встановлені для відповідних груп платників єдиного податку (п.291.4 ст. 291 Податкового кодексу).

Поряд з цим у Головному управлінні ДФС у Сумській області нагадують, що для відмови від спрощеної системи оподаткування суб'єкт господарювання подає заяву не пізніше ніж за 10 календарних днів до початку нового календарного кварталу (року).