0012.jpg

У ході електронних консультацій з громадськістю щодо проектів міського бюджету та Програми економічного і соціального розвитку м. Суми на 2017 рік від сумчан надійшло 19 звернень-пропозицій.

Про це під час щопонеділкової апаратної наради повідомила директор департаменту фінансів, економіки та інвестицій Світлана ЛИПОВА. Електронні консультації, нагадала вона, тривали з 24 листопада по 8 грудня включно.

За цей час від громадськості надійшло 19 звернень-пропозицій, в тому числі: 9 до проекту Програми економічного і соціального розвитку міста Суми на 2017 рік від п’яти учасників електронних консультацій, в яких було порушено 14 питань; 10 до проекту міського бюджету від чотирьох учасників електронних консультацій, які містили 20 питань.

Слід зауважити, що від 1 учасника електронних консультацій надійшли 5 однакових пропозиції як до проекту Програми, так і до проекту бюджету, які містили 9 питань. Загалом було отримано 25 питань, усі вони розглянуті.

Щодо проекту Програми було опрацьовано 16 питань від п’яти мешканців міста, в тому числі за повноваженнями, що відносяться до: управління капітального будівництва та дорожнього господарства – 7 (зокрема, розробка технічних умов та проектно-кошторисної документації, будівництво амбулаторії та аптеки по вул. Добровільній, будівництво каналізації, будівництво та ремонт доріг, встановлення дорожніх знаків); департаменту інфраструктури міста– 3 (облаштування пішохідних доріжок, проведення очистки русла та прибережних зон річки Сумка, покращення якості надання комунальних послуг); управління архітектури та містобудування – 1 (виділення коштів на проведення Міжнародного конкурсу «Монастирський узвіз»); департаменту фінансів, економіки та інвестицій – 2 (пропозиції до програми енергоефективності та енергозбереження, виділення коштів на проведення очистки русла та прибережних зон річки Сумка); відділу охорони здоров’я – 3 (будівництво медичної амбулаторії та аптеки по вул. Добровільна).

До проекту міського бюджету опрацьовувалось 18 питань від чотирьох мешканців міста, в тому числі за повноваженнями, що відносяться до: управління капітального будівництва та дорожнього господарства – 10 (зокрема, ремонт та будівництво тротуарів, доріг, будівництво амбулаторії та аптеки по вул. Добровільна, облаштування освітлення в 12-му мікрорайоні, розробка технічних умов та проектної документації по будівництву централізованого водовідведення); департаменту інфраструктури міста – 6 (облаштування пішохідних доріжок, проведення очистки русла та прибережних зон річки Сумка, покращення якості надання комунальних послуг, ремонту даху, будівництва централізованого водовідведення); - департаменту фінансів, економіки та інвестицій – 1 (пропозиція щодо виділення коштів на проведення очистки русла та прибережних зон річки Сумка); відділу охорони здоров’я – 1 (будівництво медичної амбулаторії та аптеки по вул. Добровольна).

За результатами розгляду питань, кожен учасник електронних консультацій отримав аргументовані відповіді. Останні два звернення, що надійшли 8 грудня за півтори години до завершення процесу електронних консультацій перебувають у стадії розгляду.

За результатами проведення консультацій з громадськістю департаментом фінансів, економіки та інвестицій спільно з структурними підрозділами буде підготовлено звіт. Нині триває підготовка до Громадських слухань, які відбудуться 17 грудня.