0010.jpg

ТОВ «Керуюча Компанія «ДомКом Суми» оголошує про зміну тарифу на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій. В цілому мову йде про коригування складових нині діючого комірного.

Нині діють тарифи, затверджені рішенням Сумської міської ради № 172 від 06.04.2016 р., середній розмір яких становить 2,52 грн./м. кв.

У зв’язку з підвищенням мінімальної заробітної плати, підвищенням вартості електроенергії та зміною системи оподаткування підприємства, встановлений тариф не покриватиме фактичної собівартості послуг та призведе до погіршення якості послуг і зменшення обсягів поточних ремонтів від закладених у діючому комірному, наголошують на підприємстві.

Так, протягом останніх кількох місяців відмічається зростання мінімальної заробітної плати з 1378 грн. до 1450 грн., та тарифу на електроенергію з 1 вересня 2016 року (з 0,99 грн/кВт до 1,29 грн/кВт).

З 1 жовтня підприємство змінило систему оподаткування - з єдиного податку 5% на податок на прибуток 18% та ПДВ 20%. Крім того, «ДомКом Суми» уклав нові договори на обслуговування з підрядними організаціями, що відбулося в рамках змін оподаткування.

Відтак, товариство здійснило розрахунки економічно обґрунтованих тарифів на послуги з утримання будинків, споруд та прибудинкових територій, з урахуванням вищезазначених змін. При розрахунку були дотримані вимоги відповідного законодавства.

Враховуючи зростання економічних чинників, що не залежать від підприємства, розрахунків складових тарифу на утримання будинків та прибудинкових територій, зменшення натуральних обсягів послуг з поточного ремонту конструктивних елементів, внутрішньо будинкових систем, середній розмір комірного залишиться на рівні діючого (2,52 грн/м.кв. загальної площі), а зміниться тільки його структура, повідомили у «ДомКом Суми».

Нині на утриманні товариства перебуває більше 240 житлових будинків загальною площею квартир понад 460 тис. м.кв.

ТОВ «Керуюча компанія «ДомКом Суми» приймає зауваження та пропозиції від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань протягом 14 календарних днів з дня повідомлення споживачів про намір здійснити зміну тарифів за адресою: 40030, м. Суми, вул. Петропавлівська, 86 (оф.5). Більш детальну інформацію про розмір тарифу, його структуру, перелік та періодичність надання послуг також можна дізнатися за цією адресою або на сайті: www.sumy.domkom.org.ua

Переглянути розрахунки по будинкам