005.jpg

Державна податкова інспекція у м. Сумах попереджає про діяльність у місті групи шахраїв, головною метою яких є вимагання коштів від імені фахівців-податківців.

Схема дій не нова: до сумських суб’єктів підприємницької діяльності телефонує людина з мобільного телефона (номер: (068)9013039), яка представляючись очільником податкового органу міста, вимагає перерахування значної суми коштів на певний картковий рахунок.

Начальник ДПІ у м. Сумах Юрій МЕЛЬНИК вбачає в таких діях бажання скомпрометувати його в очах сумської громади, підірвати авторитет та престиж служби, а головне – посіяти недовіру та невдоволення діяльністю представників фіскальної служби.

«Я дуже стурбований ситуацією, що склалася. Не піддавайтесь на провокації, які негативно впливають на імідж служби, фахівці якої в економічно непростий час невтомно наповнюють казну держави. Переконливо прошу суб’єктів господарювання бути пильними та обачними», – застерігає він сумчан.

У разі отримання подібних дзвінків податківці просять негайно повідомляти Національну поліцію за номером 102 або управління власної безпеки ГУ ДФС у Сумській області за телефоном: (0542)77-05-28.