003.jpg

У четвер, 17 листопада, відбулося засідання міської комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, реалізації державної політики зайнятості населення, створення робочих місць та легалізації.

Члени комісії розглянули ситуацію з погашенням заборгованої заробітної плати на 7 підприємствах, де існують борги по заробітній платі в загальній сумі 1, 5 млн грн. Серед підприємств-боржників на сьогодні є: ПВКМП «НАСА» (712,1 тис. грн.), ТОВ «ЖМ Груп» (248,7 тис. грн.), ТОВ «Технолог» (175,2 тис. грн), ТОВ «НВП «Техно» (77,4 тис.грн.), ПАТ виробничо – енергетична компанія «Сумигазмаш» (231 тис. грн.), ТОВ «Номак-Інвест» (40,1 тис. грн.), ПАТ «Сумиобл-агротехсервіс» (7,6 тис. грн.).

До участі в засіданні залучались представники Сумської місцевої прокуратури, Сумського відділу поліції, Ковпаківського та Зарічного відділів державної виконавчої служби м. Суми.

Всього з початку року на 11 засіданнях міської комісії розглянуто ситуацію з виплатою заробітної плати на 27 підприємствах, які мали 78,7 млн грн. боргів по заробітній платі, та заслухано представників 18 підприємств.

За рішенням комісії направлялись звернення до: Президента України, Прем’єр-міністра України, Голови Верховної ради України, Міністра фінансів України та Міністра соціальної політики України щодо сприяння у прискоренні відшкодування ПАТ «Сумське машинобудівне науково - виробниче об’єднання» податку на додану вартість, а також про надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на компенсацію за пільговий проїзд окремих категорій громадян; Державного агентства автодоріг України та Служби автомобільних доріг в Сумській області щодо проведення розрахунків за виконані ДП «Сумський облавтодор» та його філіями роботи; засновників 9 підприємств – боржників, з якими відсутній зв’язок і їх керівниками не повідомлено органи статистики про погашення боргів по заробітній платі, щодо вирішення питання подальшого існування цих підприємств; Сумського відділу поліції та Сумської місцевої прокуратури про вжиття заходів реагування до 6 керівників підприємств, які допускають приріст боргів по заробітній платі.

Крім того, переліки підприємств-боржників по заробітній платі надаються щотижня до Сумської місцевої прокуратури та щомісяця до управління Держпраці у Сумській області.

В результаті проведеної з початку року роботи погашено заборгованість по заробітній платі на 12 підприємствах в загальній сумі 2,4 млн грн., 3 підприємствами сплачено 8,6 млн грн. внесків по відшкодуванню витрат на виплату і доставку пільгових пенсій, 15 підприємствами – 6,6 млн грн. єдиного соціального внеску та 15 підприємствами – 46,1 тис. грн. податку з доходів фізичних осіб від погашення боргів по заробітній платі або часткової їх виплати.