002.jpg

14 листопада під час апаратної наради міський голова Олександр ЛИСЕНКО наголосив на необхідності посилення роботи з передачі волонтерам приміщень притулку для бездомних тварин.

Таке право громадська організація «Сумське товариство захисту тварин» здобула під час засідання сесії міськради 26 жовтня. Тоді депутати підтримали проект рішення «Про утворення комунального підприємства «Центр догляду за тваринами».

Нині ж, доповів у ході апаратної наради директор департаменту інфраструктури міста Григорій ЯРЕМЕНКО, структурний підрозділ спільно з волонтерами опрацьовують питання подальшого розвитку комунального підприємства. Проте затримка у належному облаштуванні Центру зумовлена недостатком фінансового забезпечення.

За словами директора КП «Сумижилкомсервіс» Сергія СИТНИКА, на сьогодні за мету поставлено налагодити роботу Центру та забезпечити стабільну матеріально-технічну базу. Він зазначив, що для того, аби волонтери могли здійснювати всі необхідні роботи по догляду за бездомними тваринами, вони повинні мати відповідні документи. Таким є юридичний договір між комунальним підприємством та громадською організацією захисту тварин, відповідно до якого волонтери вже отримали майданчик площею 0,64 га.

Після того ж, як все майно буде передано з комунального підприємства «Сумижилкомсервіс» на баланс комунального підприємства «Центр догляду за тваринами» останнє зможе створювати сприятливі умови для співіснування людей та тварин у місті, здійснювати контроль за дотриманням Правил утримання тварин та проведити просвітницьку діяльність щодо гуманного відношення до тварин, регулювати чисельності безпритульних тварин у Сумах.