001.jpg

КП «Сумижилкомсервіс» оголошує про намір змінити тарифи на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій.

Корективи стосуватимуться переважно лише коригування складових в межах суми вже затвердженого тарифу. Метою таких змін на підприємстві називають забезпечення сумчан якісними та безперебійними послугами з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій та своєчасного, в повному обсязі нарахування пільг та субсидій мешканцям житлових будинків. Також такі розрахунки здійснені на виконання припису департаменту інфраструктури міста, враховуючи значне підвищення тарифів на електроенергію, яка витрачається в багатоквартирних будинках та гуртожитках на освітлення місць загального користування і підвальних приміщень та підкачування води, з урахуванням фактичної кількості такої електроенергії та у відповідності з чинним законодавством.

Врахували підвищення мінімальної заробітної плати з 1378 грн. до 1450 грн. та підвищення вартості електроенергії: з 01.09.2016 року – 1,29 грн/кВт з ПДВ, з 01.03.2017 р. – 1,68 грн./кВт з ПДВ.

Перелік складових тарифу на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій по кожному житловому будинку при розрахунках залишився без змін.

Загальний розмір комірного по більшості будинків, окрім тих, де мешканці розраховуються за загальнобудинковим лічильником електроенергії, залишився на рівні діючого на даний час, але змінився в структурі.

По 11 житлових будинках/гуртожитках загальний тариф збільшився за рахунок суттєвого зростання витрат на освітлення місць загального користування у зв’язку з включенням до тарифу фактичної кількості споживання електроенергії згідно з актами ПАТ «Сумиобленерго».

КП «Сумижилкомсервіс» СМР приймає зауваження та пропозиції від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань, мешканців будинків, які обслуговує підприємство протягом 14 календарних днів з дня повідомлення споживачів про намір здійснити зміну тарифів на житлово-комунальні послуги за адресою: 40009, м. Суми, вул. Данила Галицького, 27 та за телефоном: 66-06-02, а також за електронною адресою Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Титульні списки 1-поверхових будинків

Титульні списки 2-поверхових будинків

Титульні списки 3-5-поверхових будинків

Титульні списки 9-14-поверхових будинків

Перелік будинків, де підвищується тариф