002.jpg

За оперативною інформацією Державної податкової інспекції у м. Сумах, платники обласного центру, Білопільського та Краснопільського районів з початку року сплатили до Зведеного бюджету України 2 мільярди 105 мільйонів гривень.

До Державної скарбниці направлено 853 млн грн. До місцевого бюджету надійшло 1,3 млрд грн., що на 397 млн грн. (46,4 %) більше минулорічного показника

«Сьогодення і завтрашній день сумської громади цілком залежить від стану наповненості державної казни. І без сумлінного ставлення громадян – платників податків до економічного розвитку країни, ми не мали б такі значних показників податкових «вливань». Адже додаткові надходження бюджети отримані завдяки високому рівню відповідальності нашої бізнес-громади», – зазначив керівник ДПІ у м. Сумах Юрій МЕЛЬНИК.

Помітно зросли у порівнянні з відповідним періодом минулого року надходження з податку на доходи фізичних осіб – на 324 млн грн. і на сьогодні склали 1,2 млрд грн., по військовому збору – на 13,1 млн грн., що дорівнює 87 млн грн., по акцизному податку з реалізації роздрібної торгівлі підакцизних товарів – на 5,2 млн грн., що на сьогодні становить 98,2 млн грн. Земельного податку надійшло 196 млн грн., що на 65 млн грн. (49,3 %) перевищує показник минулого року.

Представники малого та середнього бізнесу сплатили не менш значну суму: бюджет отримав 148,2 млн грн. єдиного податку, що на 55,3 млн грн. (59,5 %) перевищив минулорічний показник.

На соціальний захист населення направлено 910,7 млн грн. єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.