0012.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО вкотре наголосив на тому, що мешканці віддалених районів міста повинні мати можливість придбавати медикаменти поблизу своїх помешкань.

Під час щопонеділкової апаратної наради очільник обласного центру поцікався у начальника відділу охорони здоров’я Ольги БРАТУШКИ, скільки таких медичних пунктів було відкрито за останній тиждень. Вона повідомила, що жодного.

На це Олександр Лисенко доручив посадовиці активніше працювати з суб'єктами господарювання, котрі мають аптечні пункти при комунальних лікарнях і поліклініках, а отже і прибуток, із тим, аби вони брали на себе соціальне навантаження щодо організації продажу медикаментів у приватному секторі.

«Якщо ми не будемо щось відкривати, то будемо щось закривати. Поясніть, будь-ласка, це нашим підприємцям. Вони мають взяти на себе таке соціальне навантаження», – зазначив міський голова.

У свою чергу Ольга Братушка звернулася до міського голови з проханням долучити до цієї роботи департамент забезпечення ресурсних платежів із тим, аби останній допоміг знайти під аптечні пункти площі у приміщеннях комунальної форми власності. Для цього, як зазначив профільний заступник міського голови Степан Пак, достатньо 18 м2. Тому вже найближчим часом у департаменті опрацюють дане питання.

Разом із тим, Степан Пак наголосив на тому, зиску від роботи профільного відділу буде більше, якщо працівники перейдуть від листування до живого спілкування з суб’єктами господарювання.