0010.jpg

Сумські платники податків мають можливість легко вирішити спектр питань з податкового звітування та обліку, не виходячи зі свого офісу чи дому.

 

В цьому їм допомагають електронні сервіси Державної фіскальної служби України.

На офіційному сайті служби можна отримати інформацію про потенційного бізнес-партнера щодо його сумлінності зі сплати податків, ознайомитися з реєстрами платників ПДВ, страхувальників, платників єдиного податку, заповнити декларацію тощо.

Крім того, платник може скористатися послугами «Електронного кабінету платника податків», за допомогою якого користувач в режимі реального часу готує, заповнює та звітує в електронному вигляді; переглядає дані про стан розрахунків з бюджетом тощо.

В Державній податковій інспекції у м. Сумах інформують, що для користування сервісом Електронна звітність необхідно зробити лише 4 кроки.

По-перше, треба мати комп’ютер з операційною системою Windows та доступ до мережі Інтернет. По-друге - отримати електронний цифровий підпис в Секторі реєстрації користувачів при ГУ ДФС у Сумській області за адресою: м. Суми, площа Покровська, 2 (Центр обслуговування платників ДПІ у м. Сумах).

Третій крок передбачає укладення договору з територіальним органом ДФС «Про визнання електронних документів» з метою подальшого подання звітності в електронній формі.

Достатньо лише завантажити інсталяційний пакет «Спеціалізованого клієнтського програмного забезпечення для формування та подання звітності до «Єдиного вікна подання електронної звітності», яке знаходиться на офіційному веб-порталі у розділі «Електронна звітність».

Далі залишається лише сформувати договір «Про визнання електронних документів» в електронному вигляді та підписати, використовуючи власний ключ та посилений сертифікат, сформований в Секторі реєстрації користувачів.

Після того, як угода з територіальним органом ДФС буде підписана, можна відправляти свою звітність в електронному вигляді.

Фахівці Державної податкової інспекції у м. Сумах запрошують суб’єктів господарювання та фізичних осіб отримати безкоштовній ключі електронного цифрового підпису, оцінити переваги електронного спілкування та залучитися до цивілізованого звітування, тобто, за європейськими стандартами.