003.jpg

За січень – вересень поточного року до бюджету України направлено 813,3 мільйона гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Зокрема, минулого місяця страхувальники Сум, Сумського, Білопільського та Краснопільського районів сплатили 92,8 млн грн. єдиного внеску.

Податківці нагадують, що з 1 січня 2016 року знижено навантаження на заробітну плату найманих працівників за рахунок скасування обов’язку утримання єдиного внеску з їхньої заробітної плати. Крім того, знижено навантаження і на фонд заробітної плати роботодавців – за рахунок зниження загальної ставки єдиного внеску з 41 % (у середньому, залежно від класу ризику) до 22 % від мінімальної заробітної плати, встановленої законом на місяць.

«Платникам (як роботодавцям, так і СПД – самозайнятим особам) слід пам’ятати, що у зв’язку зі збільшенням мінімального розміру заробітної плати до 1450 гривень з 1 травня 2016 року, зріс і щомісячний розмір мінімального страхового внеску, який становить 319 гривень», – зазначив начальник ДПІ у м. Сумах Юрій МЕЛЬНИК.