004.jpg

З початку року центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді надав юридичну допомогу 195 родинам, які перебувають у складних життєвих обставинах.
Юрисконсультом було підготовлено 34 позовні заяви, з яких: 11 – про розлучення та стягнення аліментів, 6 – про позбавлення батьківських прав, 7 – про розірвання шлюбу, 1 – про повернення дитини на виховання в сім’ю, 1 – про усиновлення, 1 – про поновлення батьківських прав, 3 – про визнання батьківства, 1- про розподіл спільного майна, 1 – про визначення місця проживання дитини, інші – 2.

Однією з умов надання юридичних послуг є перебування особи, яка їх потребує, у складних життєвих обставинах. Зокрема, це обставини, що об’єктивно порушують нормальну життєдіяльність особи і спричиняють наслідки, які вона не може подолати самостійно (інвалідність, часткова втрата рухової активності у зв’язку зі старістю або станом здоров’я, самотність, сирітство, безпритульність тощо).

Потенційними отримувачами соціальних послуг являються є: одинока матір (батько); інваліди та діти-інваліди; особи, у тому числі діти, які постраждали від насильства, жорстокого поводження та торгівлі людьми; батьки, у яких діти відібрані без позбавлення батьківських прав; батьки, які подали заяву про розлучення або перебувають у процесі розлучення; неповнолітні засуджені до покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк, або особи, що повернулися з місць позбавлення волі або перебувають у місцях попереднього ув’язнення; батьки, у яких діти перебувають в інтернатних закладах або оформляються до них; матері, що виявили намір відмовитися від новонародженої дитини, сім’ї із числа внутрішньо переміщених, члени сімей учасників АТО.

Юридичні послуги, які надаються юрисконсультом центру, включають у себе:

  • консультації з питань чинного законодавства, гарантій та пільг;
  • здійснення захисту прав та інтересів сім’ї чи особи, захист прав дитини;
  • представництво інтересів: ведення переговорів від імені отримувача соціальних послуг, допомога у реєстрації, відновленні втрачених документів,
  • сприяння у забезпеченні доступу до ресурсів і послуг в громаді, відновленні родинних та соціальних зв’язків, встановлення необхідних контактів.
  • посередництво (медіація): врегулювання, призупинення конфліктів, ведення переговорів;
  • оформленні правових документів: позовних заяв, заперечень, клопотань, тощо.

Для отримання юридичної консультації необхідно звертатись за адресою: вул. Нижньохолодногірська, 10 або по тел.:65-50-65, 70-06-09.

Всі послуги, які надають спеціалісти центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді, є безкоштовними.