004.jpg

За два тижні в Сумах завершать реконструкцію каналізаційного напірного колектора на відрізку від вул. І. Сірка до вул. К. Зеленко.

Про перебіг робіт на об'єкті під час виїзного брифінгу 21 вересня розповів начальник управління капітального будівництва та дорожнього господарства Віталій ШИЛОВ.

«Наразі ми підійшли до першого врізання. Узгодимо з «Водоканалом», те, як це зробити, і, гадаю, тижнів через два перший пусковий комплекс – від камери № 19 по вул. І. Сірка до камери, що розташована по вул. Зеленко, будемо вводити частково в експлуатацію», – повідомив Віталій ШИЛОВ.

Якщо погода дозволить, цього року відновлять на даній ділянці асфальт.

Щодо подальшої реконструкції колектора , то, за словами Віталія Шилова, мають труби, аби продовжити роботи по вул. Прокоф'єва. Скільки ще встигнуть зробити до кінця року, залежить від подальшого фінансування.

«Пишуть, що робимо колектор на Криничну, аби облаштувати там дворову каналізацію. Але ж це, щонайменше, несумісні речі», – прокоментував Віталій Шилов неправдиву інформацію, пов’язану з реконструкцією об'єкта.

За словами інженера-будівельника фірми-підрядника Бориса ОМЕЛЬЧЕНКА, для нового колектора кладуть труби діаметром 710 мм і товщиною 50 мм. Термін їхньої експлуатації – 300 років.

Протягом 2015-2016 років у роботи на об'єкті, розповів Віталій Шилов, вже вклали 29 млн грн. Торік реконструкцію здійснювали за кошти державного та обласного бюджетів, у нинішньому – суто міської скарбниці – 15 млн грн.

Загальна вартість реконструкції колектора від діючої камери № 19 по вул. І. Сірко до камери № 31 по вул. Криничній, враховуючи нинішні ціни на матеріали, зазначив начальник управління капітального будівництва та дорожнього господарства, становить близько 47 млн грн.

«Якщо провести простий математичних підрахунок, помноживши довжину колектора 3,2 кілометра на вартість труби – 10 тисяч гривень за погонний метр, то лише вартість труби – це 32 мільйони», – зауважив керівник управління капітального будівництва та дорожнього господарства.

Після того, як дійдуть до кінцевої точки – камери № 31 по вул. Криничній, – повідомив він, продовжать роботи у напрямку очисних споруд, що розташовані поблизу с. Червоне. Це запланували на 2017-2018 роки.