0010.jpg

20 вересня члени виконавчого комітету розглянули питання про підготовку міського господарства до роботи в осінньо-зимовий період.

За інформацією директора департаменту інфраструктури міста Григорія ЯРЕМЕНКА, робота в цьому напрямку розпочалась іще навесні.

Для цього були складені відповідні плани, графіки та передбачене фінансування з міської скарбниці. Відповідне питання, повідомив він, знаходиться на постійному контролі міжвідомчої комісії з організації і контролю за підготовкою міського господарства до роботи в осінньо-зимовий період 2016-2017 років.

Цього тижня вона збиратиметься двічі, а не раз на тиждень, як було до цього, а з наступного, можливо, вже й тричі. Комунальні підприємства наразі готові до зими на 45 – 85 %. Найвищі показники – 85% – у КП «Міськводоканал» і КП «Міськсвітло». Готовність житлового фонду, виходячи з кількості підписаних актів, становить нині 41 %, а якщо врахувати будинки, котрі чекають на отримання цього документа, то 70 %.

Заступник генерального директора ТОВ «Сумитеплоенерго» Надія ПОКУТНЯ повідомила, що станом на сьогодні по КП «Сумитеплоенергоцентраль» з 238 будинків актів готовності видано на 88; ТОВ «Керуюча компанія «Сумитехнобудсервіс» з 208 будинків видано актів готовності по 84; КК «ДомКомСуми» з 176 будинків видано актів готовності по 89; КП «Сумижилкомсервіс» з 12 будинків видано актів готовності по 9; «КК «Коменерго-Суми» з 62 будинків актів готовності видано по 40; ПРБП «Рембуд» з 60 будинків видано актів готовності по 42.

Загалом із 756 будинків так званої колись комунальної власності, котрі знаходиться у зоні обслуговування ТОВ «Сумитеплоенерго», акти готовності мають 352. Решта ж буде видана після того, як обслуговуючі організації завершать роботи з відновлення ізоляції, утеплення приміщень, ремонти внутрішньобудинкових мереж. По ОСББ та ЖБК відсоток готовності складає 61%, по відомчому житлу – 95 %.

«Всі житлові будинки заповнені теплоносієм, гідравлічні випробування виконанні на 80 %. Якщо житлові організації, будуть так само працювати, житловий фонд буде готовий до початку опалювального сезону 1 жовтня», – зауважила Надія Покутня.

Разом із тим міський голова Олександр ЛИСЕНКО звернув увагу керівників обслуговуючих організацій не лише на підготовці до опалювального сезону, але й до осінньо-зимового періоду загалом. Зокрема, мова йшла про очищення тротуарів та прибудинкових доріг від снігу. «Два роки поспіль ми стикаємося із цією проблемою. Будь-ласка, поміркуйте над тим, яким чином ви будете вирішувати її цього року. Вчасно прибрати велику кість снігу за допомогою лопати, зрозуміло, не вдасться. Тому альтернативою цьому може стати малогабаритний снігоочищувальний транспорт. Час поки що є, тому приділіть цьому питанню належну увагу», – звернувся міський голова до керівників обслуговуючих організацій.

За приклад Олександр Лисенко поставив КП «Зелене будівництво», котре придбало для цих потреб мотоблоки. Як повідомив директор підприємства Володимир ЛАВРИК, така техніка коштує близько 15 тис. грн. за одиницю. Також міський голова закликав керівників обслуговуючих організацій у разі потреби допомагати одне одному долати наслідки зимової негоди.