002.jpg

Працівники Державної податкової інспекції у м. Сумах протидіють несумлінним суб’єктам господарювання, які займаються продажем алкоголю та тютюну неповнолітнім особам.

Тут нагадують, що кожен суб’єкт господарювання, перед тим як отримати ліцензію на право торгівлі алкоголем, пивом і тютюном, в обов’язковому порядку знайомиться з правилами торгівлі товарами підакцизної групи та з відповідальністю у разі їх недотримання.

Не дивлячись на це, лише в серпні поточного року встановлено сім подібних порушень. Кожного із реалізаторів вже притягнуто до адміністративної відповідальності. Всі порушники сплатять штраф, який відповідно до статті 156 Кодексу України про адміністративні правопорушення складає від 510 до 1700 грн.

Крім того, статтею 17 Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» визначено відповідальність суб'єктів господарювання та безпосередньо продавців, які продають алкоголь чи тютюн особам, що не досягли 18-річного віку. До таких суб’єктів застосовуються фінансові санкції у вигляді штрафів у сумі 6800 грн.

Окрім фінансової відповідальності, за порушення законодавства на порушника чекає анулювання ліцензії на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами.

Фахівцями ДПІ у м. Сумах накладено штрафи на двох суб’єктів господарювання, яких вже позбавлено ліцензії, в сумі 13600 грн. По інших п’яти суб’єктах проводяться заходи щодо підтвердження фактів порушення Закону. На всіх реалізаторів очікує сплата штраф на загальну суму 34000 грн. з подальшим позбавленням ліцензій.

У Державній податковій інспекції у м. Сумах нагадують, про те, що з метою уникнення подальших проблем із Законом, підприємці мають неухильно дотримуватися чинного законодавства: не продавати пиво, алкогольні, слабоалкогольні напої та тютюнові вироби дітям.