002.jpg

Під час позачергового засідання виконавчого комітету 8 вересня міський голова Олександр ЛИСЕНКО ще раз наголосив керівнику Департаменту інфраструктури міста Григорію ЯРЕМЕНКУ на неприпустимості зволікання з підготовкою житлового сектору міста до нового опалювального сезону.

Йому, зазначив очільник Сум, потрібні не сухі цифри статистики, а реальні результати. Відтак, наголосив Олександр Лисенко, він ініціюватиме створення спеціальної робочої групи із залученням представників обслуговуючих організацій, департаменту інфраструктури міста, громадських активістів, членів громадських експертних комісій, котрі перевірятимуть перебіг підготовки безпосередньо на місцях.

«Щоб ми не просто слухали звіти, а виїжджали, дивились, як іде підготовка. Показували, хто краще спрацьовує, хто гірше, а хто взагалі нічого не робить, сподіваючись, що потім усе за них зробить «Сумитеплоенерго»», – зазначив міський голова.

Він додав, що виправдання з посиланням на крадіжки обладнання не прийматиме. Олександр Лисенко закликав обслуговуючі організації ретельніше дбати по цілісність майна– за потреби встановлювати двері та вішати замки, а також вести роз'яснювальну роботу серед мешканців, аби вони також дбали про збереження обладнання.

Також міський голова підтвердив, що міська влада в жодному разі не збільшуватиме штучно показники готовності обласного центру до нового опалювального сезону: «Ми говоримо правду. Якщо готові на 20 - 30 відсотків, то так і кажемо, а не говоримо, що на всі 100 %. Переконаний, по області показники приблизно ті самі. Не може бути, щоб у когось 88 % , а у нас на чверть менше».

Наразі, бюджетна сфера міста готова до опалювального сезону на 100 %, а житловий сектор, за інформацією Григорія Яременка, – на 34%.

Як зауважив перший заступник міського голови Володимир ВОЙТЕНКО, роботи виконуються за планом, і лише по окремих ділянках є проблеми.