0010.jpg

Кабінет Міністрів України створив сайт, де зібрано інформацію про розрахунок тарифів, а також можливих комунальних субсидій.

Чому зросли тарифи? Як формується ціна на газ? Навіщо потрібні субсидії? Як зменшити комунальні платежі? Відповіді на ці та багато інших актуальних питань, які нині турбують городян напередодні опалювального періоду, можна знайти на веб-порталі http://www.teplo.gov.ua, який запрацював на початку вересня.

Інформацію подано доступно та повно, за допомогою інфографіки, схем, відеоматеріалів.

По кожному напрямку – субсидії, тарифи, енергоефективність є окремий розділ. У останньому, зокрема, подані поради споживачам, особисті історії успіху, історії успіху міст, зарубіжний досвід тощо.

На сайті є калькулятор комунальних платежів і субсидій. Увівши дані свої квартири і тарифи на відповідні комунальні послуги, кожен може дізнатися, скільки під час оформлення субсидії становитимуть комунальні витрати родини, а скільки за вас заплатить держава.

Крім того, через веб-портал можна задати запитання або ж отримати фахову консультацію. Зробити це можна і зателефонувавши на «гарячу лінію» 15-45, яка діє цілодобово та безкоштовно.