006.jpg

Підземний перехід по вул. Героїв Сумщини повноцінно запрацює за місяць-півтора.

Про те, коли завершиться реконструкція об’єкту та скільки коштів з міської скарбниці спрямували на роботи, під час виїзного брифінгу 7 вересня розповів начальник управління капітального будівництва та дорожнього господарства Віталій ШИЛОВ.

За його словами, загалом із міського бюджету на реконструкцію підземного переходу було виділено близько 900 тис. грн. Нині ж використано 150 – 200 тис. грн. Віталій Шилов повідомив, що в процесі виконання робіт до проектно-кошторисної документації були внесені деякі зміни.

Це зроблено з огляду на те, що в підземному переході буде розміщуватися торгова зона, хоча першочергово її не планували. Зокрема, якщо в підземці проводка має проходити чітко посередині, то тепер її розташування необхідно буде змінити. Окрім того, у підземному переході побудують санвузли, для цього наразі перевіряють систему водовідведення.

За словами Віталія Шилова, всі роботи з ремонту об’єкта планують завершити за місяць-півтора.

Також він повідомив, що вирішено передати підземний перехід в користування та на баланс дочірньому підприємству «Паркінг» комунального оптово-роздрібного підприємства «Дрібнооптовий». 7 вересня відповідний проект рішення розглянули члени постійної депутської комісії з питань законності, взаємодії з правоохоронними органами, запобігання та протидії корупції, місцевого самоврядування, регламенту, депутатської діяльності та етики, з питань майна комунальної власності та приватизації.