0012.jpg

Державна фіскальна служба України запровадила електронний сервіс «Отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків у електронному вигляді з використанням електронного цифрового підпису».

Новий сервіс дає можливість отримати фізичним особам, державним службовцям та особам, уповноваженим на виконання державних функцій, відомостей про власні доходи в режимі онлайн.

Для цього необхідно лише мати електронний цифровий підпис та сформувати запит за допомогою «Спеціалізованого клієнтського програмного забезпечення для формування та подання звітності/запитів до «Єдиного вікна подання електронної звітності ДФС», яке розміщене на офіційному веб-порталі ДФС України («Головна сторінка»/«Фізичним особам»/«Отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми ви плачених доходів та утриманих податків у електронному вигляді»).

Новостворений сервіс запрацював у штатному режимі 1 вересня. Відомості про суми отриманих доходів та суми сплачених податків можна отримати в електронному вигляді за останні три роки, а відомості за останній звітний період (квартал) надаються через 60 днів після його закінчення.

У ДПІ у м. Сумах звертають увагу на те, що фізична особа – платник податків відповідно до норм Закону України «Про захист персональних даних» може сформувати запит на отримання інформації винятково про себе, інформація щодо третіх осіб у відповідь на такий запит не надається.