005.jpg

За оперативною інформацією Державної податкової інспекції у м. Сумах, за вісім місяців поточного року надходження до бюджетів усіх рівнів склали 1 мільярд 668 мільйонів гривень.

При цьому державний бюджет отримав 686,4 млн. грн. податків та зборів, виконання планового показника склало 111,2 %.

Надходження до місцевого бюджету становлять 982 млн. грн. при завданні 834 млн. грн. податкових платежів. Складовими бюджетної активності, як і завжди, є: податок на доходи з фізичних осіб та єдиний податок, де отримано значні додаткові надходження. Так, вагомий внесок надійшов від приватного бізнесу, СГД - працюючих на спрощеній системі оподаткування. Зазначена категорія платників за січень - серпень 2016 року сплатила 92 млн. грн. єдиного податку, що на 31,8 % більше, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року ( тобто 60 млн. грн.).

«Наші шановні платники податків мають реальну можливість користуватися комплексом сервісних послуг, наданих Державною фіскальною службою України. Сучасні сервіси дозволяють їм комфортно вести бізнес. Більш того, сумська бізнес-спільнота вже переконалась у перевагах подання звітності засобами телекомунікаційного зв'язку і активно користується наданою можливістю звітування. Наведена статистика свідчить про високий рівень культури сплати податків, а плідна співпраця із соціально відповідальним бізнесом забезпечує активну бюджетну політику та має поступальний характер зросту у наповненні бюджету держави», – говорить начальник Державної податкової інспекції у м. Сумах Юрій МЕЛЬНИК.