001.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО вимагає від підприємств, які надають послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, активізувати роботу з підготовки житлового фонду Сум до нового опалювального сезону.

«По навчальних та лікувальних закладах, гадаю, проблем не буде, а от багатоповерхівки – це ваша зона відповідальності. Коли ми сьогодні говоримо по опалювальний сезон, ви так спокійно до цього ставитесь, бо думаєте, що часу ще багато, і все встигнете. Та не встигнете. Будете тоді в авральному режимі телефонувати до ТОВ «Сумитеплоенерго» та Дирекції ««Котельня Північного промвузла» і просити у них аварійку», – зазначив Олександр Лисенко під час апаратної наради при міському голові, звертаючись до обслуговуючих організацій.

Із 756 будинків так званої колись комунальної власності, які отримують тепло від ТОВ «Сумитеплоенерго», повідомила заступник генерального директора підприємства Надія ПОКУТНЯ, акти готовності наразі є лише по 46. У лідерах із підготовки житлового фонду до нового опалювального сезону «КК «Коменерго-Суми», гірше за всіх спрацьовує ТОВ «Керуюча компанія «Сумитехнобудсервіс». По відомчому житлу на 88 будинків видано 28 актів готовності.

Втім, уточнила Надія Покутня, там в створені ОСББ і вони самі контролюють якість підготовки.

Після зауваження міського голови, яке він зробив житловим організаціям тиждень тому, сказала заступник генерального директора теплопостачальної організації, окремі з них посилили роботу в даному напрямку: почали виконувати гідравлічні випробування, робити промивання внутрішньобудинкових мереж, відновлювати ізоляцію та працювати над проблемними будинками.

Заступник директора Дирекції «Котельня Північного промвузла» Ірина РИБАЛЬЧЕНКО розповіла, що з 275 житлових будинків, що знаходяться в зоні їхньої відповідальності, на понеділок не було жодного акта готовності.

Міський голова закликав директора департаменту інфраструктури міста постійно тримати на контролі питання підготовки житлового сектору до нового опалювального сезону.

«Ми не можемо 15 жовтня проводити роботи, Щодня збирайте наради , щоб ми не лише в понеділок говорили про це», – наголосив очільник міста Григорію ЯРЕМЕНКУ.